Evy's fan-club

Les mechants faits détruisent les plus belles théories.

zaterdag 21 juli 2007

SPOILER BOEK ZEVEN

Heb je het boek nog niet gelezen, stop dan nu of ik zal alle spannede wendingen verraden!




Het is verschrikkelijk. Het is verschrikkelijk! Waar moet ik mee beginnen, met Remus en Tops, dood in 'the battle of Hogwarts', dood op de laaste stap (dank u God tenminste allebei dood) terwijl ze een zoontje hebben van twee maand oud. Twee maand, ze waren nog geen jaar getrouwd en allebei dood. Morsdood. Het is verschrikkelijk.

Wat heb je nog? De tweeling? Hoe George in het begin gewond raakt (oor eraf, ongelukje van Sneep blijkt later) en de schok bij Fred. Hoe hij compleet woordloos was en daarna weer gelukkig was toen zijn broer bijkwam en ze onmiddelijk erna al grappen zaten te maken (héél sterk punt aan dit boek: hoe zwaar ze lachen met hun eigen situatie, die allesbehalve grappig is, en niet alleen Fred en George). En dan, en dan, het uiteindelijke gevecht, een muur explodeert als Harry, Ron, Hermelien, Fred en Percy (die vijf pagina's ervoor op geniale manier terugkwam) net een stel dooddoeners hebben uitgeschakeld. Percy had een grapje gemaakt en ze waren allemaal aan het lachen, vooral Fred. En dan die muur, een hysterische Percy. Maar ik denk niets, niets in vergelijking met zijn tweelingbroer. Fred en George in hemelsnaam, Fred en George het onafscheidelijke duo uit elkaar gerukt. Je ziet alleen dat hij naast zijn broer zijn hoofd zit, met het tragische gehuil van Molly ernaast. Maar verder niet echt, maar daarvoor hebben we het begin al, de schok van Fred om zijn broer en dan ...

Eén positief ding: Molly. Geloof het of niet, ze duelleert met Bellatrix, dingen roepen als 'NOT MY DAUGHTER, YOU BITCH' en 'You-will-never-touch-our-children-again!'. En geloof het of niet, ze wint. Ze verslaag Bellatrix Black. Ze is fantastisch. Echt ik vond het geniaal. Molly Wemel, ik dacht dat zij ging doodgaan. Ik was echt bang toen, ik dacht, oh nee, Fred is al weg, alsjeblieft Molly laat iemand anders Bella doen. Maar blijkbaar heb ik haar razernij voor haar kinderen onderschat. Fantastisch Molly, echt! Fred gewroken door zijn moeder.

Dobby dan. Dobby Dobby Dobby. Toen er echt geen uitweg meer was. Harry en Ron in een kelder waar zelfs Olivander niet uitraakte, Luna, Daan en Grijphaak, met op de achtergrond Hermelien die gemarteld word door Bellatrix (ze houd stand, de goeie meid). En ze raken er gewoon uit door Dobby. Plots is Dobby daar, hij brengt Daan, Luna en Olivander in veiligheid en Harry en Ron gaan Grijphaak en Hermelien redden. Ron is fantastisch daarbij, hij stormt gewoon binnen als hij Hermelien weer hoort gillen. Echt fantastisch. Maar dan, als Dobby en Harry net gaan verschijnselen gooit Bella een mes en het was raak. In Dobby, hij sterft in Harry's armen met als laatste woorden 'Harry ... Potter'. Zijn grafsteen is één van de mooiste dingen uit het boek 'Here lies Dobby, a free elf'.

Verder, Regulus. Hij heeft Knijster niet gedwongen de toverdrank op te drinken. Hij heeft het zelf gedaan. Hij heeft Knijster de opdracht gegeven zich te redden en zich opgeofferd. Voor zijn huiself! Regulus is mijn held! Heel aandoenlijk trouwens als Knijster uiteindelijk een legertje huiselfen gaat aanvoeren en dingen roept als 'Voor Regulus, en voor zijn meester die de huiselfen helpt' (hij wordt vriendjes met Harry).

Kasper Krauwel verder. Hij mocht niet! Alleen meerderjarige tovenaars en heksen mochten blijven van Anderling om het kasteel te verdedigen, als ze wilden. Maar hij was stiekem achtergebleven. En hij is dood.

Evy at 11:09

5comments

5 Comments

at 21 juli 2007 om 11:53 Blogger Prince Igor said...

arme dobby :-(

 
at 24 juli 2007 om 09:56 Blogger Sander Van der Maelen said...

Eén woord: zrjiuaebmjqbgiubsmbguio"'çé!è'çàojdfnio!!!!!! Als ze dit boek als film verneuken, o wee...

 
at 27 juli 2007 om 08:53 Blogger test account said...

Hmm, de nineteen years later was toch een anticlimax...

 
at 27 juli 2007 om 09:42 Blogger Sander Van der Maelen said...

Yep.

 
at 2 augustus 2007 om 04:13 Blogger Evy said...

Volgens Rowling was het de bedoeling ons te laten 'gluren door de rook van King's Cross die dag'. Nou ja. Het oorspronkelijke plan was een opsomming van het aantal kinderen, etc. Had ik toch wel liever gehad, hoewel dit natuurlijk wel schattig was.

Trouwens, mijn geliefde Ginny gaat voor de Hollyhead Harpies spelen (ploeg van Gwendoline Jacobs, een van Slakhoorns lievelingetjes)en daarna senior zwerkbalverslaggeefter worden voor de Daily Prophet.

Luna gaat een naturalist worden (wat is dat??? De indruk die ik krijg is dat je diersoorten gaat classificeren en zo.) en trouwen met een afstammeling van Newt Scamander (Fabeldieren en waar ze te vinden).

Harry en Ron worden schouwer, Harry hoofd departement. En ze gaan samen met Kingsley,Hermelien, etc. Het ministerie van toverkunst hervormen. Een eind aan de corruptie oa, geen dementors meer, etc.

Hermelien komt eerst terecht op het departement waar de controle over centaurs, huiselven, etc. verloopt (ben de correcte naam kwijt)en ze gaat daar natuurlijk de levensomstandigheden van oa. de huiselven verbeteren. Daarna gaat ze naar het departement van magische wetshandhaving.

En George gaat nooit over Fred heenkomen :(

Meer info op bloomsbury.com, daar zou onderandere wel het hele chat-intervieuw van maandag online moeten staan :)

 

Een reactie posten